Egy egyszerű módszer, amivel megspórolhatja, hogy mindenkinek mindig el kelljen mondania, a belső működésre vonatkozó információkat és szabályokat. Legyen szó meglévő, vagy új munkatársakról, mindkét esetben alkalmazható.

[vc_row][vc_column]

Csökkenthető a vezetői stressz

Egy cégvezetőnek rengeteg stresszel kell nap mint nap szembe néznie. Engedje, hogy legalább egy területen segítsünk levenni válláról a terhet!

Ha cégénél mindenki tisztában van az elvárásokkal, tudja, hogy merre halad a szekér, sokkal könnyebb irányítani.
Ha szeretné, hogy kollégái tisztában legyenek a cégénél elvárt viselkedési normákkal, szeretné megkímélni magát a kínos beszélgetésektől, és fontos Önnek, hogy a cég alapelvei minden munkatársa számára egyértelműek legyenek, szüksége van valamire, amiből mindezt megtudhatják.

Az évek során, már talán összeállt a fejében az a mondandó, amit egy új kollégának el kell mondania.
Nem lenne egyszerűbb, ha ezt csak át kéne nyújtania? Önnek nem menne vele az ideje, az új belépő pedig nem hivatkozhatna arra, hogy ezt neki nem mondták, vagy erre nem is emlékszik…

És mi van a régi kollégákkal?
Akik csak úgy „magukra szedték” a vállalati kultúrát… Sőt talán maguk alakítják, ön pedig csak fejcsóválva nézi, de nem akar konfrontálódni… Vagy talán fél attól, hogy emiatt értékes munkatársakat veszít el…

Ha cégének van Szervezeti és Működési Szabályzata, ezek a kérdések egy csapásra megoldódnak.

Védje az idegrendszerét a felesleges konfrontációktól!
Védje az idejét a felesleges beszélgetésektől! Írja le a tudnivalókat, meglátja, busásan megtérül majd!

Most segítünk Önnek 5 + 1 egyszerű tippel, hogy hogyan fogjon hozzá az SZMSZ megírásához!

[/vc_column][/vc_row]