[vc_row][vc_column]

Oldalak összekapcsolása - utána ezt a blokkot törölni

 1. Amikor kész van a cikk, akkor a
 2. Módszertár / Esettanulmányok alatt létre kell hozni az azonos nevű ÚJ módszertár elemet, ahová
 3. ennek a cikknek a linkjét kell berakni

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
Kifogás vagy körülmény

kell egy kép

Helyzet

v

A probléma és az eddigi hatások

v

Várható következmény

v

Próbálkozás ami nem hozott eredményt, amibe belebuktak

v

Szakszerű megoldás

v

Elvégeztük a szükséges fejlesztési feladatokat

v mennyi időt vett igénybe, ki mit csinált, ,mivel járt

Megoldódott a probléma

v hogyan oldotta meg a megoldás a problémát, mi lett az eredménye

Ok – okozat/tünet/ok – okozat/tünet/oklánc

v leírás előzmény, félrekezelés, alapvető ok

Ezek következménye hasonló esetekben, ha nem ilyen módon járnak el

Tanulságok

Melyik vállalkozói élethelyzetben, hogyan segít ez a lecke?

 1. Túl gyors növekedésnél , általában akkor vesznek fel új dolgozót, amikor már el vannak késve vele. Azonnal kell, jó legyen, gyorsan munkába álljon, és lehetőleg azonnal, maradéktalanul el tudja végezni az összes feladatát.
 2. Növekedne a cég, de a vezető inkább visszafogja ezt, mert attól tart, hogy az új munkatársak rontani fogják az eddig kialakult munkamenetet, ezáltal a hatékonyságot.
 3. Megrekedt a vállalkozás, visszaesett a korábbi állapothoz képest, nem tud növekedni. Ez köszönhető többek közt annak, hogy az ott dolgozók nem tudtak felnőni a feladatkörükhöz. Ez esetben a gyors betanítás több célhoz is használható. Legyen szó arról, hogy a meglévő dolgozókat kell magasabb szintre emelni, vagy cserélni kell azokat, akik nem képesek, hajlandóak tempósan változtatni.
 4. Erős versenyhelyzetben van a vállalkozás, amiből szeretne jól kijönni. Amikor tevékenységek, termékek, szolgáltatások versenyeznek egymással, akkor a cégben dolgozó emberek fogják dűlőre vinni a verseny kimenetelét. Így a jobb és felkészültebb csapat fog előnyhöz jutni azzal a céggel szemben, ahol erre nem helyeznek kellő hangsúlyt.
 5. Működési problémákkal küzdenek. A működési problémák egy része a munkakörben, más részük, a munkakörök közti együttműködésben keletkezik. A munkakört betölteni képes ember, jó hatással tud lenni az együttműködésekre is. Ha minden munkakört jól töltenek be, akkor már csak magasabb szintű problémák jelentkezhetnek. Ha ezek a munkakörök nem jól vannak betöltve, akkor alapvető problémákat kell megoldani ahhoz, hogy a cég összehangoltan működhessen.
 6. Munkatársi problémák vannak. A munkatársak közti konfliktusok nagy része, a közös munkavégzés szabályozatlanságából fakad. Ha egyik munkakör, vagy abban dolgozó ember sem magabiztos a feladatkörében, akkor ezek a konfliktusok nem rendezhetők megnyugtatóan. Ha nem tudjuk betanítani megfelelő módon és sebességgel az embereket, akkor nem tudjuk nagy bizonyossággal kimondani, hogy az emberek rendben vannak, vagy valamelyik nincs, nem oda való.
 7. Túlterheltség esetén, a személyes hatékonyságnövelésen kívül, valószínűleg a kapacitás növelésre is szükség van. Legalábbis átmenetileg, amíg a fejlesztés zajlik. Ilyen helyzetben fel kell venni új dolgozókat, miközben az ő betanításuk tovább növelheti a vezetők és kulcsemberek túlterhelésének mértékét. Ezért törekedni kell arra, hogy egy új dolgozó felvétele ne okozzon további és tartós többlet terhet, ne vesse vissza indokolatlan időre a fejlesztést se.
 8. Hátrább lépne a napi feladatokból,  más feladatokkal szeretne, vagy kellene foglalkoznia, átadná a cég vezetését. Ez biztosan a feladatok átszervezésével fog járni. Attól függően, hogy mennyi és mennyire delegálható feladatokat akar átadni valaki másnak, eltérő számú, és képességű munkatárs felvételére kerülhet sort. Volt amikor egy kezdetektől ott lévő dolgozó kiváltása 3 új embert igényelt, mert a régen ott dolgozó belenőtt a feladatkörbe, rá lett szabva, olyan feladatok kerültek hozzá amelyek elvégzésében erős volt, de ezek a tulajdonságok nem voltak meg, nemhogy egy, de két másik emberben sem. Ilyenkor rengeteg időt lehet veszíteni azzal, ha sokáig tart egy-egy embert betanítani. Kiemelt jelentősége van a gyors betanításnak, ha kényszerhelyzet alakul ki és át kell vennie valakinek egy munkakört.
 9. Egységes rendszert akar kialakítani, esetleg a korábban tanultakból, eddig még nem állt össze a teljes kép, hogyan alakítsa ki cégét. A legkisebb működő egység a dolgozó és a munkakör. Amíg ezek nincsenek megfelelő állapotban, addig a csoportok, más munkaköröket érintő folyamatok, s végül az egész cég nem lehet rendbe.

Ha Önnek is hasonló problémája van, és szeretné megoldani, akkor ismerje meg a személyes és munkaköri hatékonyságnövelés lehetőségeit.

ide írni a összekötő szöveget és linkelni, gomb+link, oldalsáv gomb+link

Kimeneti lehetőségek

 • Pozitív változások a cégműködésben előadás – bemutató – sales oldal link
 • Cégelemzés és cégre szabott fejlesztési terv készítése – https://tomanjozsef.hu/cegelemzes
 • Azonnali kapcsolatfelvétel – https://tomanjozsef.hu/kapcsolat/
 • MEMax – Munkaköri Eredmények Maximalizálása foglalkozás- link
 • H + 6 Hatékonyságnövelő
  • tanfolyam – link
  • rendszer építése önállóan – https://tomanjozsef.hu/megoldasok/szinapszis-hatekonysagnovelesi-rendszer/
 • MIR – Munkaszervezési és Információs Rendszer teljes kialakítása tanfolyam – link

[/vc_column][/vc_row]