Nem kell mindig, mindent sokszor elmondania, ha ismeri a felelősségvállalás legalapvetőbb szabályát. A szó elszáll, az írás megmarad. Nézze meg, hogyan fordíthatja ezt a saját hasznára vállalkozóként.

[vc_row][vc_column]

A dolgozók bárhol képesek rendetlenséget csinálni és hagyni maguk mögött

Jártam egyszer tanácsadásra egy céghez.

Valahányszor ott voltam, mindig rumli volt a konyhában, ez még a folyosóról is jól látszott.
Mosatlan edények, ételmaradékok, morzsák, foltok a terítőn, széthagyott kávés doboz, üvegek, stb. – mindenki látott már rendetlenül hagyott konyhát.

Nem állhattam meg szó nélkül – összehívtam a kollégákat és rendet rakattam velük.

Egyik alkalommal a cégvezető mosolyogva mesélte nekem, hogy amikor én jövök, a dolgozók lázasan pakolnak a konyhában, mindent letörölnek, elmosogatnak – egyszóval azt teszik, amit minden használat után tenniük kéne.
Más napokon viszont… – visszatér a régi rendszer.

Józsi, gyakrabban kéne jönnöd! – mondta a cégvezető…
Hogy is van ez?

Miért kellenék én ahhoz, hogy rend legyen a konyhában?

Ön is szeretné, ha cégvezetőként nem kéne naphosszat az ilyen apró-cseprő ügyeken bosszankodnia?
Gondoljon bele, hányszor hány perce megy el értékes munkaidejéből arra, hogy ilyen és ehhez hasonló dolgokat kell elmagyaráznia munkatársainak. Vagy talán már bele is fáradt a dologba? Már meg sem említi, csak magában bosszankodik?

Döntsön okosan!
Fordítson egy alkalommal egy kicsit több időt ezekre a témákra, hogy aztán többet ne kelljen velük foglalkoznia!

Ha megalkotja saját vállalkozása Szervezeti és Működési Szabályzatát, abban leírja az összes fontos tudnivalót a cégére vonatkozóan, és ezt megismerteti minden dolgozójával, az onnantól kezdve a Megállapodás része lesz. A munkavállaló és a munkáltató közötti Megállapodást pedig mindenkinek be kell tartani. Ha újra konfrontálódnia kellene, elég lesz csak a megfelelő pontra felhívnia munkatársa figyelmét és felszólítani, hogy annak megfelelően viselkedjen!

Ha érdekli Önt, hogy hogyan érdemes nekifogni az SZMSZ elkészítésének, kattintson ide, és elküldjük Önnek az SZMSZ készítés útmutatóját!

A dolgozók azokat a szabályokat jobban betartják, amelyek le vannak írva!
[/vc_column][/vc_row]