Ne legyen kétsége! A munkaköri leírás, még ma is az egyik legfontosabb eleme a cég működésének. Nélküle szinte lehetetlen rendesen megszervezni az ott dolgozók munkáját. Javuló munkaidő kihasználtság. Nagyobb dolgozói teljesítmény. Növekvő önállóság. Emelkedik a dolgozói hatékonyság. Vége a kifogásoknak, magyarázkodásoknak, mellébeszélésnek. Megszűnik a fontos feladatok elfelejtése. Az eredmény első számú szempontjához, vagyis az elvárások megfogalmazásához nélkülözhetetlen. Javul a felelősségvállalás. Szükséges a különböző munkakörök, sőt funkcionális csoportok összehangolásához. A teljesítményméréshez alapot ad. Nélkülözhetetlen a munkatárs felvételi, betanítási, képzési folyamatok kialakításához. Biztosítja a munkakör betöltéséhez közvetlenül szükséges információkat.

[vc_row][vc_column]

A munkatársi problémák megszüntetésének 10 pontja

Az alábbiakat kell elérni ahhoz, hogy a munkatársait igazán megérje foglalkoztatni!

 1. azok kerüljenek a cégbe, akikkel számolni lehet
 2. a dolgozók, ugyanazt értsék adott munkakör alatt, amit Ön
 3. megkapják a munkavégzéshez és az eredmények eléréséhez szükséges információt
 4. legyen, legalább 80-85%-ban munkával kitöltve a munkaidő
 5. legyen olyan a teljesítményük, amely jóval több pénzt hoz Önnek, mint amennyibe a dolgozó kerül
 6. kellően önállóan tudjanak dolgozni, hogy haladjanak, ne csak kérdezgessenek
 7. szűnjön meg a kifogás gyártás, a mellébeszélés, magyarázkodás, helyette teljesítés legyen
 8. ne felejtsék el a feladataikat, akkor se, ha többféle van, vagy némelyiket csak ritkán kell végezni
 9. jelentősen javuljon a felelősségvállalás, minden téren
 10. összehangoltan, egymással együttműködve végezzék a közös célért végzett munkát

Ezeket az információkat éri el díjmentesen!

 1. A munkaköri leírások két legsúlyosabb hibája – Ha valaki, valamelyiket elköveti, annak ugyanolyan hatása lesz, mint ha egyáltalán nem készített volna munkaköri leírást.Már önmagában, ennek a listának az ismerete is elég lehet ahhoz, hogy jobb munkaköri leírásokat készítsenek.
 2. A munkaköri leírások 32 leggyakoribb hibája – Már önmagában, ennek a listának az ismerete is elég lehet ahhoz, hogy jobb munkaköri leírásokat készítsenek.
 3. Egyéni teljesítmények összehangolása – A cégműködési zavarok nagy részét, az egyéni munkavégzési problémákon túl, a közös eredmény előállításának hiányos összehangolása okozza.
 4. Elvárások, a munkaköri leírásokkal szemben – A rossz munkaköri leírások, nem csak nem érnek semmit, hanem még azzal is hitegeti magát a vezető, hogy van valamije. Ha nem felel meg, a munkaköri leírás, azoknak a szempontoknak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy be lehessen tölteni azt, akkor talán az is jobb lenne, ha nem lenne.
 5. Felgyorsul a betanítás – A hétfőn munkába álló alkalmazottról, már azon a héten, pénteken tudni fogja, hogy alkalmas, vagy sem!
 6. Hogyan érje el, hogy ne legyen rémálom a dolgozók helyettesítése – A megfelelő munkaköri leírás megkönnyíti a munkatársak helyettesítését. Legyen szó szabadságról, betegségről, vagy a cégtől való távozásról.
 7. Minek egyáltalán munkaköri leírás? – 20 előnyt élveznek azok, akiknek a cégében profi munkaköri leírások vannak.
 8. Minek kellenek munkakörök a cégbe? – A munkakörök megfogalmazása és ismerete nélkül, sem a dolgozók nem látják át, hogy mit várnak tőlük, sem a vezetők nem képesek összehangolni a különböző funkciót betöltő emberek munkáját. A munkakörök hiánya, a káosz előszobája.
 9. Munkaköri leírás nélkül hogyan? – Munkaköri leírások nélkül számos szervezési hiba keletkezik. Próbálja meg, megválaszolni az ide vonatkozó kérdéseket, és rá fog jönni, hogy munkaköri leírások nélkül képtelenség céget építeni.

Kérem, adja meg az alábbi adatokat és kattintson a “Kérem az információ csomagot” gombra.

Azonnal továbbítjuk a cikkeket tartalmazó oldalra.


Jól elkészített munkaköri leírások nélkül, nem lehet pozitív változást elérni a munkatársi problémákkal kapcsolatban!
[/vc_column][/vc_row]