Egy munkatárs nem csak attól produktív, hogy elvégzi a szakmai feladatait. Ez mellett a csapat hasznos, együttműködő tagjává is kell válnia

[vc_row][vc_column]

Hogy növelje a munkatársa produktivitását?
A jó munkaerő kétszer olyan produktív, mint egy átlagos munkavállaló. A kiváló munkaerő felbecsülhetetlen. A jó cégvezető pedig felismeri, hogy ki az igazán csúcs alkalmazott. Ha nem, akkor képes segítséget kérni.

Rengeteg tudás halmozódott már fel abban a témában, hogy ki is az igazán produktív munkatárs.

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
Tudomásul kell venni, hogy a vállalti belső kommunikáció rendszere teljes mértékben átalakult az elmúlt pár évben. Egyfelől teljesen jogos kívánság az a menedzsment részéről, hogy érthető, átlátható és visszakövethető legyen a szervezeten belül zajló folyamat, más részről viszont a gyors változások miatt teljes mértékben új stratégiákra van szükség, illetve arra, hogy felmérjük és átértékeljük az eddigi kommunikációt.

  • Csapatjátékos – Bár sok féle módszer van arra, hogy kiderüljön valakiről, hogy ő csapatjátékos, de van egy nagyon egyszerű teszt, ami ebben segít. A csapatjátékos személy inkább „mi” és nem „én” gondolkodású. Ő inkább arról gondolkodik, hogy mik a csoport céljai. A csapat sikereire koncentrál sem mint a saját érdekeire.
  • Érdeklődő – Képes a megfelelő kérdéseket feltenni. Egy nagyszerű munkatárs mindig keresi a probléma gyökereit. Egyszerűen érteni akarják a miérteken és nem gépszerűen működnek.
  • Értékelő – Képes az őszinte megbecsülésre mindazok iránt, akik a csapat tagjai és elismerésre méltóan dolgoznak a csapatért.
  • Jó hallgató – Az igazán jó munkatárs nagyszerű hallgató. Hogyan ismerheted fel, hogy valaki jó hallgató? Egyszerűen azonnali visszajelzést ad a kommunikációra, nem pedig sematikus kifejezéssel hallgatja végig.
  • Absztraháló gondolkodású – Képes összefüggéseiben látni a dolgokat. Vagy mélyen ismerik a területüket, vagy képesek megtalálni a megfelelő információt, ami a helyzet megoldásához szükséges.
  • Megadja és elvárja a bizalmat – A rendkívül sikeres csapatok a bizalomra épülnek. A nagyszerű munkatársak segítenek létrehozni és fenntartani a megbízható légkört a szervezetben.
  • Kapcsolódik – Kapcsolatokat épít ki és lebontja a falakat nem pedig építi. Együttműködik és együtt dolgozik a csapattal. Ebből következik, hogy rendkívül jó kapcsolati hálóval rendelkezik. Mindig van ötlete, hogy ha ő nem, akkor ki tud a helyzetbe belépve segíteni.
  • Diplomatikus – A legjobb munkatársak úgy működnek, mint a diplomaták. Tudják, hogy a kapcsolatok kölcsönös tiszteleten alapulnak és felismerik, hogy a konszenzus megteremtése a sikeres projektek számára kötelező. Ezért nagyszerűen kommunikálnak felfelé és lefelé is egyaránt.

[/vc_column][/vc_row]