Helyettesítési kézikönyv

Vállalkozóknak, cégtulajdonosoknak, cégvezetőknek, felső és középvezetőknek

Találjuk meg a helyettesed!

Cégvezetők felszabadító kézikönyve. 

Hasznos

Magyar KKV-k működésének fejlesztése során szerzett, gyakorlati tapasztalatok -
alapvető tudnivalók, szemléletváltást segítő információk, gyorsan megvalósítható módszerek, esettanulmányok - elkerülendő hibák és sikeres fejlesztések, vállalkozási élethelyzetek megoldási forgatókönyvei 

Időmenedzselés vállalkozóknak

Egyedülálló lehetőség - végig követheti, egy gyakorlatban lefolytatott, éles tanácsadás, teljes menetét.
Eredményesen használt időmenedzselést javító módszereket alkalmazunk, egy törekvő kisvállalkozó életének átalakításához. 
9 óra vágott hangfelvétel. 

Személyes produktivitás növelése

Az oktatócsomagba, a gyakorlati tapasztalatok alapján, a 12 legfontosabb személyes hatékonyságot növelő módszer került. Ezek segítenek a túlterheltség csökkentésében, idő felszabadításában és a személyes produktivitás növelésében is.

Túlterhelt Vállalkozók Tehermentesítése

Ha túlterhelt, tartósan fáradt, kimerült, nincs ideje semmire, akkor ez a megoldás segít. Tehermentesítés, idő felszabadítás. Legyen ideje a magánéletére és a cég fontosabb ügyeire is.

A munkaköri minimum

Úttörő módszer a munkakör teljesítményének optimalizálásában. A fókuszban a munkakör feladatainak megfelelő szintű elvégzése van, amely biztosítja a munkaköri teljesítmény javulását. Napi tanácsadási gyakorlatban, a fejlesztési folyamat első lépéseinek egyikeként használt, állandó fejlesztési elem.

Hatékonyságnövelő módszerek

48 + 4 db gyakorlatban azonnal használható, gyors eredmény biztosító hatékonyságnövelő módszer. Cég, csoport, munkakör, személy szintű hatékonyságnövelés.

Kommunikáció - Az alapok

Az információ biztosítása, olyan a cég számára, mint az ember számára a levegővétel. Az informálás egyik fő pillére a kommunikáció. Mindenki csinálja, de kevesen jók benne. Ha nincs rendben a kommunikáció, akkor félreértések, konfliktusok, gyengébb eredmények jönnek létre. Legyen jobb a környezetében lévőktől és legyen nagyobb hatással a kívánt eredményekre.

126 kommunikációs hiba

A kommunikáció eredményessége, az alapvető szabályainak betartásán túl attól függ, hogy közben mennyi hibát követnek el. Vegye észre, javítsa ki, előzze meg! Segítse munkatársait is abban, hogy jobban tudjanak együttműködni.

Hatékonyságnövelés a gyakorlatban

A rendszerszintű hatékonyságnövelés alapjai. A tartós eredményekhez szükséges gondolkodásmódot mutatja be, a Hatékonyságnövelés a gyakorlatban oktatóanyag.

Működési folyamatok szabályozása

A működési folyamatokon keresztül jönnek létre az eredmények. Ezek biztosítják a piaci igénytől a vásárlás egyenértékének beérkezéséig a gördülékeny megvalósulást. A különböző folyamatokat kevés módon lehet jól végezni és sokféleképpen hibásan. Ismerje meg a folyamatok kialakításának és szabályozásának szakszerű lépéseit!

Feladatkezelés

Az eredmény annyi, és olyan lesz, ahogyan a feladatokat végzik. Van amit nem végeznek el, pedig el kellene. Van, aminek az elvégzése többe került, mint amennyit eredményként hoz. Van, amelyik elvégzése máshol károkat okoz. A szakszerű feladatkezelés 10 szakasza, biztosítja az egyenletesen magas teljesítményt.

Szervezetépítés

Minden cég, olyan eredményt képes elérni, amit a szervezeti felépítése és állapota, lehetővé tesz a számára. A változások miatt, a vállalkozás működése átszervezést igényel. Építsen olyan szervezetet, amely segít elérni a vállalkozói céljait.

Munkaköri Dosszié Rendszer

A kis és közepes vállalkozások működése, jellemzően nincs precízen megtervezve és dokumentálva, ezért állandó problémákkal küzdenek. A Munkaköri Dosszié Rendszer biztosítja az összes szükséges információt, a munkakör betöltésétől, az együttműködés szabályozásán keresztül, az együttéléssel kapcsolatos elvárásokig.

Cégvezetői irányítópult

A cég vezetése során, akkor lehet tudatos döntéseket hozni, ha rendelkezésre állnak az ehhez szükséges adatok. Ezek nélkül, a döntéshozó csak a megérzéseire támaszkodhat. A jól felépített cégvezetői irányítópult, a valóságot mutatja.

Pénzügyi rendszer

A vállalkozások azért küzdenek pénzügyi problémákkal, mert nem értenek a pénzügyekhez, nincs pénzügyi rendszerük, és nem végzik el, az ezzel kapcsolatos teendőket. Tanulja meg az alapokat, alakítsa ki saját pénzügyi rendszerét és végezze el rendszeresen a pénzügyi feladatokat. A könyvelés nem látja el a pénzügyi teendőket.

Szinapszis - hatékonyságnövelési rendszer

A hatékonyságnövelés, a működési és munkatársi problémák megszüntetése, a növekedési problémák egy részének megszüntetése több egymásra épülő fejlesztési lépést igényel. Három csomagból választhat attól függően, hogy milyen szintig szeretne eljutni. H+2, H+4, H+6.

Így add ki, hogy teljesítsék – Feladatkiadás hatékonyan

Sajnos a feladatkiadás nem jelenti automatikusan azt, hogy a dolgozók valóban a vezető által elmondott szempontok szerint végzik majd el a feladatot. De hol lehet a hiba? Számtalan hibaforrás akad, szerencsére azonban ezek mindegyike kivédhető.

Projekttervezés a gyakorlatban

Működési és fejlesztési projekteket sikeresen megvalósítani akaró kis és közepes vállalkozóknak, ahol nincs napi rutin ezek kezelésére.

A szuper munkaköri leírás titkai

Munkaköri leírás nélkül ideig-óráig működhet ugyan egy cég, de egy magára valamit adó, hosszú távú célokat megfogalmazó cégvezetőnek be kell látnia, hogy eredményes és hatékony munkavégzés nem garantált megfelelő munkaköri leírás nélkül.

SzMSz vázlat

Szervezeti és Működési Szabályzat - vázlat. Annak érdemes megnézni az SzMSz vázlatot, aki nem biztos benne, hogy cégének szüksége van SZMSZ-re, vagy nem tudja mi legyen benne, vagy további ötleteket szeretne meríteni a saját, meglévő SzMSz szempontjaihoz.

Szervezeti és Működési Szabályzat

Ha egy cégnek nincs Szervezeti és Működési Szabályzata, (SZMSZ) akkor mindenkinek, minden szükséges információt egyesével kellene elmondani. Ez nagyon sok energiát és időt igényelne, ezért nem teszik meg. Így nem mindenki ismeri azokat a belső működési szabályokat és információkat, amelyek a cégen belüli közös együttéléshez és munkavégzéshez szükségesek. Elkészítettünk egy olyan SZMSZ sablont, amellyel 50 óra munkát megspórolhat.

Gépjármű használati szabályozás

A gépjárművek és használatuk kontrolljának kialakításához. Állagmegóvás, élettartam növelés, felügyelet. Jogszerű használat. Külső megítélés magas szinten tartása.

Használható pénzügyi ismeretek vállalkozóknak

Akik nem tartják szoros pénzügyi kontroll alatt a cégüket, azok számos helyen szenvednek veszteséget. Nem látják mire, mikor, mennyi pénz kell, ezért állandó stressz alatt állnak és folyamatosan pénzügyi tűzoltást kell végezniük. A pénzügyi alapok megértése és pénzügyi adatgyűjtő rendszer nélkül, vakrepüléssel egyenértékű a vállalkozás vezetése.

Kódolt eredmény

A valós eredmény már jóval korábban látszik, mint ahogy egy folyamatnak vége lesz. Ahhoz hogy tudjuk mi lesz az eredmény, tudnunk kell hová akarunk eljutni (cél), elképzelésünknek kell lenni, milyen irányba kell lépéseket tennünk, (stratégia) ismernünk kell a szükséges lépéseket (terv). Aki ezeket a lépéseket megteszi az nem reménykedik az eredményben, hanem tudja mi lesz az!

Vezetői képességfejlesztés

Vezetőnek lenni óriási kihívás! Hogyan lehet valaki jobb vezető? Hogyan képes olyan csapatot építeni, amelyiknek az eredményei meghaladják más csoportok eredményeit? Mit kell tudni, tenni egy vezetőnek? Az oktatócsomag egyértelmű információkat ad, az előző kérdések megválaszolásához.

Profilozás

Az oktatócsomagba, a gyakorlati tapasztalatok alapján, a 8 legfontosabb profilalkotási szempont került be. Ezek segítenek a cégbe és munkakörbe illő személyi jellemzők megfogalmazásában, a jelöltek profillal való összehasonlításában. Így jobb döntéseket hozhat a cégbe kerülő dolgozókkal kapcsolatban.

Emberismeret válogatás

Az emberismeret, talán az egyik legértékesebb tudás azok számára, akik emberekkel foglalkoznak. Legyen szó vállalkozás és emberek vezetéséről, eladásról, együttműködésről. Az Emberismeret válogatás, az együttműködés eredményességét meghatározó szempontokra fókuszál.

Emberismeret

Csalódás és anyagi károk helyett, ismerje ki mielőbb az embereket, és hozzon magabiztos döntést a velük való együttműködésről. 81 emberismereti szempont, a munkavállalók, együttműködő partnerek, vevők, beszállítók, pontosabb megismeréséhez.

Működő motiváció

A vállalkozásokban dolgozó emberek nagy része, nem ott van ahol szeretne lenni, nem azt csinálja amit szeret és amiben igazán jó. Továbbá, nem azokkal az emberekkel dolgozik együtt, akikkel jól kijön. Ezért a motiváltsági állapotuk nem optimális, elmarad attól ami elvárható lenne. Önnek lehetősége van felmérni és módosítani a beosztottai motivációs állapotát.

Munkatársfelvétel

Az Ön cége, a betölteni kívánt munkakörök egyediek. Nincs olyan ember, aki a cégén kívülről érkezve, azonnal, maradéktalanul be tudná tölteni azt. Hogyan keresse meg, válassza ki, és vegye fel a legmegfelelőbb embereket? Ez az oktatócsomag segít abban, hogy a munkatárs felvétel során ki tudja deríteni, hogy mennyire fedi a jelentkező képességei és szándéka, a munkakör betöltéséhez és a cégbe illeszkedéshez szükséges szintet.

Dolgozói alaptudás

A dolgozókat senki sem tanította meg vállalkozásban dolgozni! Nem tudják mit jelent ez, mivel jár. A vezetőknek tudniuk kellene mit várhatnak el a dolgozóktól. A dolgozóknak tudniuk kellene, hogy a vezetők mit várnak el tőlük. Ha a vezető azt akarja, hogy a dolgozók a vállalkozásában megállják a helyüket, meg kell tanítani őket arra, amiről tudniuk kell.

Bevételnövelés

Genezis - Bevételnövelő rendszer. Honnan származik a bevétel? Hogyan lehet tudatosan beavatkozni a bevételszerzésbe, azért hogy ne legyen teljesen kiszolgáltatva a piaci viszonyoknak? Alapkérdések, amelyekre tudnia kell a választ. A Genezis segít felépíteni cége eladási rendszerének vázát.

Mérhető eredménynövelés - Az alapok

Az eredmény, következmény.
Az eredmények növeléséhez, ismerni kell az alapvető tudnivalókat, alapelveket, törvényszerűségeket, szabályokat, lehetőségeket.

3 óra 43 perc időtartamú, átfogó videó prezentációban elmagyarázom, hogyan lehet felkészülni a mérhető eredménynövelésre.

Több megoldás megrendelése egyben

Ha több megoldást szeretne egyben megvásárolni, akkor azt itt, egy rendeléssel megteheti!

Cégelemzés, cégre és személyre szabott fejlesztési terv készítése  

A konkrét célok hatékony eléréshez, szükség van egy egyértelműen követhető lépéssorra. Ennek összeállításához érteni kell a kiindulópontot. A cégelemzés és a fejlesztési terv lépései megmutatják mit kell tenni a kitűzött célok eléréséhez.

Tanácsadás - fejlesztés támogatása

A tanácsadás, a vállalkozásfejlesztés leghatékonyabb formája. Kimondottan alkalmas egyedi, sürgős, nagy hatású, összetett hátterű, régóta fennálló problémák megoldására. Működési és munkatársi hibák és hiányosságok megszüntetésével, gördülékenyebb lesz a működés,. Ez több nyereséget eredményez, kevesebb stresszel. Rendszerépítés.