[vc_row][vc_column]

Lehetetlen ma motiválni a munkatársakat?
Amíg 10 évvel ezelőtt elég volt a fizetéseket megemelni, addig ma már ez az esetek jó részében nem elég, sőt! Könnyen lehet, hogy a nehezen betanított munkaerő egyszer csak távozik, minden figyelmeztető előjel nélkül és ez nagy ráfizetést okozhat a cégnek. Ezért javaslom, hogy több oldalról motiváljuk munkatárainkat. Ehhez nyújtok most 3+1 tippet.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
1. tipp – Fordítson figyelmet arra, hogy a munkatársai milyen környezetben és milyen eszközökkel dolgoznak!
Nem véletlen, hogy hazánkban is elterjedt munkavégzési forma lett a coworking irodákban való munka. Ha megfigyeljük ezeket a munkahelyeket, akkor láthatjuk, hogy mindegyiket kifejezetten kellemes, modern design uralja. A munkaállomások ergonómiailag úgy lettek kialakítva, hogy 8-10 óra munka se tűnjön elviselhetetlennek. Ma már nem csak a startup vállalkozások fiatalos munkavállalói szerint természetes elvárás ez, hanem bármelyik cégnél.

  • Ha pl. még mindig crt monitorokon dolgoznak a munkavállalói, érdemes őket lecserélni és egy munkavállaló sem fog otthon maradni szemfájásra panaszkodva.
  • Az újhullámos íróasztalok is sokat segítenek, hogy az „unalmas” ülőmunka átértékelődjön. Az álló íróasztal melletti munka pozitívan befolyásolja a közérzetet, energikusabbá, koncentráltabbá, produktívabbá tesz. Álló íróasztal mellett nem veszünk fel görnyedt testtartást, így a hátfájás is kiküszöbölhető.
  • Sok bosszúságtól óvjuk meg magunkat, ha az olcsó irodai eszközöket leselejtezzük, és végre mehet a munka! Rengeteg órát spórolunk mind magunknak, mind pedig a munkavállalóinknak, ha gyorsabb gépekre cseréljük a számítógépparkot és a munkaidő egy része nem azzal telik, hogy a rendszergazdát várjuk.

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
2. tipp – Szervezzen közösségi rendezvényeket!
Meglepő, de szervezetkutatások arra jutottak, hogy akár 5-20 %-kal kevesebb bérért is szívesen dolgoznak munkavállalók, ha cégen belüli kommunikáció megfelelő. Ehhez viszont szükséges, hogy legyenek olyan találkozási pontok, ahol egyáltalán megnyílik a lehetőség az informális kommunikációra. Egy-egy családi nap, társasjáték meeting, vagy együtt indulás az Ultrabalatonon olyan közösségi kohéziót termel, ami pénzen nem megvehető.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
3. tipp – Amennyiben mégis él a fizetésemeléssel, mint motivációs eszközzel, akkor viszont elmondom, hogy hogy tegye!
A bérükkel elégedetlen dolgozók sokat foglalkoznak azzal, hogy jobb állást találjanak. Ezért ezen gondolkodnak, beszélnek róla, ha számítógép mögött vannak, akkor álláshirdetéseket nézegetnek, ahelyett hogy koncentrálnának a feladataikra, teljesítményükre. Ismerje meg a dolgozók igényeit és hamarabb ajánlja fel a bérnövelést, mint az a dolgozó fejébe megfordul.  Akkor lesz elégedett a munkavállaló, ha érti, érzi, hogy az ő teljesítménye is benne van az elért fizetésében. A munkáltató érdeke is azt követeli meg, hogy soha többé ne legyen fix emelés, hanem minden bérfejlesztés valamilyen feltételhez kötődjön. Alakítson ki fix fizetés és valamilyen teljesítményarányos juttatást! Soha többé ne legyen fix emelés, hanem minden bérfejlesztés valamilyen feltételhez kötődjön és így tényleg motivációs eszközzé válhat.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
+1 tipp - Kerüljön közel a munkatársaihoz! Kérdezze meg, érdekelje, hogy hogy vannak!
A Szintlépés Workshopon további tippek mellett valódi megoldásokat kap.
[/vc_column][/vc_row]