Jobban menjen

Stratégiai iránymutatás vállalkozóknak azzal kapcsolatban, hogy a vállalkozásuk jobban működjön és ezáltal jobb eredményeket érhessen el.

Szóval, jobban menjen a cégük.

 

Gyakorlatias tanácsok azokra az esetekre, ha

a célok felé történő haladás lelassul, akadályokba ütközik

olyan problémák merülnek fel, amiket a tovább haladás érdekében meg kell oldani
olyan élethelyzetek alakulnak ki, amelyeken sikeresen túl kell jutni

ide bbtj9 vágás – elejét levágni

Helyzet – állapot – döntés -cselekvés

Ahhoz, hogy jobban menjen egy cég, annak alapfeltétele, hogy a helyzetnek megfelelő döntések szülessenek és ennek megfelelő cselekvés történjen.

De tapasztalatom szerint az árul el legtöbbet egy cégről, ha megnézzük a tulajdonosát.

Van időd arra, amire szeretnéd?
A céged önállóan, nélküled is életképes?
Ha hirtelen rákérdezek, hogy egy adott feladatért ki a felelős, tudsz válaszolni?
Ismered a céged legfontosabb KPI mutatóit, és tudod, hányadán álltok?

Ha nem, akkor rossz hírem van:

A cégedben vannak olyan strukturális hibák, amik gúzsba kötnek téged, és mindenkit, aki a cégeddel kapcsolatban áll.

Vannak akik keresik az utat, de nem találják a megoldást

A munkatársak, az alvállalkozók, a beszállítók, az ügyfelek. És te, a cégtulajdonos is jól vagy. De elég egy kis homokszem a gépezetben – egy rosszul kiválasztott alkalmazott, egy nem elég körültekintően kiépített minőségellenőrzési rendszer, és máris kész a baj.

A „kis probléma” jellemzően egy sereg másikat szül, hogy aztán lavinaként temessen maga alá téged és a munkatársaidat.

Képezik magukat, próbálkoznak, de nem jutnak ki abból a labirintusból amiben bolyonganak

Biztos vagyok benne, hogy iskolákat és tanfolyamokat végeztél, hogy beletanulj minden részterületbe.

Képzettebb marketinges vagy, mint azok, akiknek fizetsz érte, hogy csinálják helyetted. Muszáj volt mindenhez értened egy kicsit, mégis csak te vagy a főnök. Most viszont úgy érzed, képtelenség ennyi mindent kézben tartani és ellenőrizni.

Méregdrága szoftvereket vezettél be, hogy lásd a számokat.

Mégsem tudod megfejteni, hová úszik el az embereid munkaideje, vagy a pénz. A kimutatások és számhalmazok sokszor egyáltalán nem azt az információt adják, amire igazából szükséged lenne, hogy kézben tartsd a cég ügyeit, és tényleg előre lépjetek.

A középvezetőidet tréningekre járatod és motiválod.

Igyekszel jó fizetést és perspektívát ajánlani, mégis úgy érzed, hogy ez az egész csak neked fontos. Nem mered levenni a kezed a folyamatokról, mert azonnal megjelennek a hibák – amikkel rengeteg időd és pénzed megy el.

Ezek azért nem működnek, mert a helyzeted komplexebb, mint gondolod.

Magyarországon jelenleg még az MBA képzéseken sem tanítanak valós, gyakorlati vállalatvezetést. A legtöbb esetben a tanácsadók, szakkönyvek vagy képzések csak sablonmegoldásokat kínálnak, amik gyakran több kárt okoznak, mint hasznot. A saját szempontrendszerüket erőltetik rád, és elterelik a figyelmedet a valódi problémáidról.

A cégen belüli következetlenségek megértéséhez át kell látnod a teljes képet.

Meg kell tanulnod magadra szabni az elméletet. Mert a valóság az, hogy minden perccel fogy az esélyed, hogy a vállalkozásodat kivezesd a káoszból, és olyan vállalattá növeszd, amilyennek megálmodtad.

Tudom, mert 150 céget már kihúztam a csávából.

Tomán József vagyok, vállalatfejlesztési stratéga.

26 évvel ezelőtt, az első cégem vezetésénél én is ugyanazokat a dolgokat csináltam, mint te. Azt szoktam mondani, hogy nálam több hibát kevesen követhetnek el.

Rengetegszer estem pofára és számtalanszor voltam a szakadék szélén. De dolgoztam tovább, mert az volt az álmom, hogy olyan céget építsek, ami nem csak engem tesz sikeressé, hanem mindenkit, aki kapcsolatba kerül vele.

Végül, okulva a hibáimból, kifejlesztettem egy sajátos módszert a vállalaton belüli problémák feltérképezésére és megoldására.

Ez annyira bevált, hogy a végén a cégem már stabilan többszázmilliós nyereséget termelt, miközben svájci óraként működött. Nekem pedig hetente maximum másfél napot kellett dolgoznom benne.

Ekkor már egyre több vállalkozótársam fordult hozzám segítségért, hogy megszabaduljanak a kiégéstől, a folyamatos tűzoltástól és végre olyan legyen a cégük, ami meghálálja a rengeteg befektetett munkát.

A módszereimet azóta tanácsadóként legalább 80 különböző iparágban és tevékenységi területen, 150-nél is több cégben próbáltam ki és tökéletesítettem.

Mostanra összeállt az az egyéni helyzetekre szabható módszer, amivel villámgyorsan felmérheted a céged állapotát, és lerövidíti a megoldáshoz vezető utadat.

Lehet a céged stabil, te pedig szabad.

Csak arra van szükséged, hogy valaki a kezedbe adja a lehetséges forgatókönyveket, és segítsen őket ráigazítani az összetett helyzetedre. Ja, és még egy dologra: hogy tűzön- vízen átvidd a megvalósítást.

Éppen ebben segítenek neked, a díjmentes Vállalatfejlesztő Online Workshopon elmondottak

Megmutatom, hogyan láthatod át a céged komplex helyzetét, és építhetsz olajozottan működő vállalkozást precíz rendszerekkel.

Kéred a felvétel?

*Érdemes feliratkoznod, mert a workshopról készült felvételen kívül kapsz olyan anyagot is, ami segít megérteni a helyzeted egyediségét és feltérképezni, hogy mennyire komplex az a probléma, amivel cégvezetőként küzdesz.

A Workshopon elmondtam:

hogy építettem fel olyan stabil céget, ami szinte tőlem függetlenül is működött.

A saját történetem csak egy a sok közül, de arra pont jó, hogy lásd, te is képes vagy megvalósítani mindezt a megfelelő eszközökkel, amiket meg is kapsz a workshopon.

hogyan használd a Működési Probléma Mátrixot.

Megosztom veled azt az önellenőrző rendszert, ami nekem és az ügyfeleimnek is segített, hogy néhány perc alatt feltérképezzük a cégünk gyengepontjait.

milyen lehetőségeid vannak az egyes részterületek tipikus hibáinak kiküszöbölésére.

A gyakorlatban is megmutatom, hogyan alakíthatod ki minél gyorsabban és fájdalommentesebben az új rendszereket, és hogyan küszöbölheted ki a hibákat, hogy a céged ellenállóképessége nőjön.

A workshop segítségével végre tisztán láthatod a céged állapotát.

De, ami ennél is fontosabb, hogy megtanítom neked a kedvenc problémamegoldó formulámat, amivel villámgyorsan felmérheted, hogy a döntéseidnek mi lesz a várható következménye. Ez segít a priorizálásban, és nem engedi, hogy egy újabb felmerülő probléma elterelje a figyelmedet az igazán lényeges dolgokról.

Ezekre a kérdésekre kapsz választ a videóban

  • Mi az automatán működő cégek titka?
  • Hogyan találd meg a valódi problémákat a komplex helyzetedben?
  • Mi az a 3 alaprendszer, ami lehetővé teszi a növekedést?
  • Mi a 24 leggyakoribb vállalkozói probléma, és mi a megoldásuk?

Még nincs vége – ezekkel a bónuszokkal is gazdagabb leszel, ha kéred a videót

  • Letölthető Működési Probléma Mátrix
  • Letölthető Egyediség Mátrix
  • A 24 leggyakoribb vállalkozói probléma és megoldásuk

26 év tapasztalatát sűrítem bele ebbe a 90 percbe.

© 2008 - 2024 Tomán József | ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat | Szerzői jogok | Made by 𓄀 MarketingSzaki