Vállalkozók kénytelenek és képesek eltűrni, hogy a dolgozók nagy része visszafogott tempóban és megkérdőjelezhető, vagy éppen problémás minőséggel állítsa elő az eredményt. Ezért aztán, a dolgozók nagy része alig hoz pénzt a cégnek. Az eddigitől jóval több nyereséget is termelhetne minden beosztott, ha egy viszonylag egyszerű dolgot megértenek és megtesznek a vezetőik.

[vc_row][vc_column]

Ne gondolja, hogy lehetetlen!

Megduplázná a dolgozók által előállított nyereséget?

Hallom, ahogy Ön is felhördül, “Ez képtelenség!”.

Pedig nem az.

Elmagyarázom, hogyan lehetséges.

Ha Ön alkalmaz embereket, akkor azok (a magyar fix fizetéses rendszerben) elég jól kalkulálható fix költséggel járnak. Bér, járulék, stb. Használnak dolgokat a munkavégzéshez, aminek a költségeivel szintén jól lehet számolni.

Az eredmény oldal, vagyis amit a dolgozó előállít, az soha nem éri el az optimálisat. Két szempontból sem.

Mennyiség: Kevesebbet teljesítenek, mint amire képesek lennének.

A dolgozók a számukra kényelmes, megszokott, könnyen fenntartható tempóra törekednek. Ha nem motiváltak, vagy régóta csinálják amit csinálnak, elunják magukat, lelassulnak, elkényelmesednek. Arra a minimumra törekednek, amiből még nem lesz bajuk. Főleg ha nincsenek egyértelmű elvárások és mérés.

Másik oldalról ott van a minőség kérdése.

Az megvan, hogy mindenki másképp csinálja, azt, amit egyféleképpen lehet optimálisan elvégezni? Ha valaki, valamit másképpen csinál, mint ahogy kell, akkor az, nem ugyanazt az eredményt hozza. Akkor még rosszabb ha nem teljesül az, amit Ön vár.

Ha azt akarja, hogy a dolgozók több pénzt termeljenek, optimális módon, egységesíteni kell a végrehajtást.

Tehát, a költségeit már most is kifizeti, így minden elért többletteljesítmény, az Ön nyeresége lesz innentől.

A megoldás a jól összeállított és betartatott munkaköri leírás!
[/vc_column][/vc_row]