A feladatkiadás az a folyamat, amelyen áll vagy bukik az adott vállalkozás sikeressége. Ha a feladatkiadás nem hatékony, akkor a cég nem tud megfelelően működni.

Feladatkiadás hatékonyan

A feladatkiadás az a folyamat, amelyen áll vagy bukik az adott vállalkozás sikeressége. Ha a feladatkiadás nem elég hatékony, akkor az alkalmazottak nem végzik megfelelően a munkájukat, ennek következtében fennakadások lesznek a vállalat működésében, ami egy idő után a fejlődés stagnálásához, rosszabb esetben visszaeséshez fog vezetni.
Látható tehát, hogy egy rossz mozzanat láncreakciót indít el, és az egész szervezet életében negatív hozadéka lesz.

Jó hírem van: ez tudatossággal, a feladatkiadás hogyanjának megfelelő megfogalmazásával kivédhető!

Mi az Ön dolga cégvezetőként?

  1. Meg kell tanulnia úgy delegálni, hogy a dolgozók értsék és tudják, hogy mi a feladatuk.
  2. Növelnie kell a dolgozók önállóságát.
  3. Minden feltételt meg kell teremtenie ahhoz, hogy az Ön által kiadott feladatok valóban elvégezhetőek legyenek.
  4. A munkahelyi légkör meghatározó jelentőségű. Megfelelő légkörben a dolgozók mernek kérdezni, és mernek szólni, ha valamit nem értenek. Vezetőként ezt kell elérnie.
  5. Manapság a határidő szent és sérthetetlen. Az Ön dolga tehát, hogy ezt a dolgozóiban is tudatosítsa.

A 12 leggyakoribb feladatkiadási hibát a legtöbb vezető elköveti. Vajon Ön is közéjük tartozik? Ha Ön is adott már ki úgy feladatot, hogy az első útjába akadó alkalmazottra bízott valamit ahelyett, hogy a valóban megfelelő embernek adta volna a feladatot, vagy esetleg gyakran előfordul Önnel, hogy nem kér visszajelzést a feladat megértéséről, akkor érdemes időt szánnia cégében a feladatkiadás javítására.

Mi valós tükröt tartunk Önnek! Tesztelje díjmentesen, hogy milyen állapotban van az Ön cégében a feladatkiadás és a feladatvégzés!