Ha nem ismeri a fejlesztési eredményt meghatározó három tényezőt, és nem tudja megválaszolni a szükséges kérdéseket, akkor nagy valószínűséggel nem éri el a cégfejlesztéssel kapcsolatban megfogalmazott célt.

[vc_row][vc_column]

A bűvös hármas

Önnek, három nagyon fontos tényezőt kell mérlegelnie ahhoz, hogy a vállalkozása fejlesztése során, elérje a kívánt eredményt!

 1. Mi legyen a fejlesztés iránya?
 2. Milyen módszerrel kezdjen neki a változtatásnak?
 3. Milyen formában tudja elérni az eredményeket?

Mindhárom tényezőnél többféle lehetőség közül választhat. 
Viszont mindhárom esetben azt érdemes választania, ami a helyzetének és céljainak a legmegfelelőbb.
Ha ez nem sikerül, akkor később jönnek az eredmények és jóval többe fognak kerülni, mint amennyit a cég el tud viselni.

Később még visszatérünk a szempontok részletezésére.

Aki rosszul dönt ezzel a három tényezővel kapcsolatban, az a tapasztalatok szerint, nem éri el az elvárt eredményt.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
Megválaszolásra váró kérdések

Ahhoz, hogy az előzőekben említett három szempontból, jó döntést tudjon hozni, célszerű megválaszolni az alábbi kérdéseket!

 1. Mi foglalkoztatja mostanában, leginkább a cégével kapcsolatban? Lehet, hogy ide többféle válasza van, de ezek közül ki kellene választani azt, amin Ön szerint a legfontosabb lenne változtatni. Kérem válaszolja meg ezt a kérdést! Az lenne a legjobb, ha fogna egy üres papírlapot és leírná a válaszait.
 2. Mennyire sürgős a megoldás? Minél sürgősebb, annál magasabb szintű megoldásra van szükséges. A szintekről később beszélünk. Írja le a válaszát! Nem sürgős, vagy időszerű lenne már vele foglalkozni, vagy nagyon sürgős, vagy már tegnap meg kellett volna oldani.
 3. Mit akar elérni az adott területtel, problémával kapcsolatban? Milyen eredménnyel lenne elégedett? Mi az ami elfogadható lenne, mi az ami optimális lenne és mi az ami nagyon jó lenne?
 4. Ehhez, Ön szerint mit kellene tenni? Milyen változtatásokat, fejlesztést kellene végigvinni?
 5. Ehhez milyen erőforrásokra lenne szükség? Minden, ami az eredmény eléréséhez szükséges fejlesztéshez kell, arra erőforrásként tekinthetünk. Idő, emberek, szaktudás, információ, pénz, kapcsolatok, eszközök, szoftverek, stb.
 6. Mi áll rendelkezésre ezekből a fejlesztéshez szükséges erőforrásokból, illetve mit kell megszerezni?
 7. Meg tudja szerezni a hiányzó erőforrásokat?
 8. Akkor már “csak” meg kell tenni amire szükség van.

Azoknál a cégeknél akadnak meg végérvényesen a fejlesztési folyamatok, ahol nem gondolják végig előre a teljes lépéssort!

3, Öt alapvető fejlesztési irány

Sokan azt gondolják, hogy mindegy, min változtatnak, annak pozitív hatása lesz. Ez részben igaz, viszont a nem megfelelő beavatkozás, elveszi…
Tovább
[/vc_column][/vc_row]